Bespaar geld op brandstof met een multituningchip

Bespaar geld op brandstof

1. Rij niet te hard

Soms is het heerlijk om eens even een dot gas te geven. Het geluid van een ronkende motor van een racewagen maakt een hoop in ons los. Volgens diverse onderzoeken zou hier echter de grootste factor liggen in verbranding van brandstof. Dus indien u een snelheidsduivel bent probeer dan uw snelheid te beperken en laat het racewerk aan Max Verstappen over.

Bent u geen snelheidsduivel maar wel gewend 120 of 130km per uur te rijden op de snelweg dan bespaart u al heel wat benzine door niet hoger te gaan dan 100 of hooguit 110 km per uur. Hoe harder u rijdt des te hoger ligt ook de verbranding.

2. Stop met hard (af)remmen en accelereren

Allereerst is het uiteraard gevaarlijk voor zowel uw passagiers als verkeer om u heen als u te hard afremt ofwel met piepende banden wegscheurt. Een kop-staart ongeval is één van de meest voorkomende ongevallen tussen voertuigen. Nadert u een stoplicht laat dan al ruim van te voren uw gaspedaal los en laat het voertuig op eigen kracht in snelheid afnemen. En als u wegrijdt bij een stoplicht geef dan niet voluit gas maar maak geleidelijk snelheid. In veelal nieuwere auto’s gaat een lampje branden om u te waarschuwen bijtijds te schakelen. Het voorkomt dat u teveel brandstof verbrand. Een handige uitvinding….maak hier gebruik van. Naast dat u met deze tips brandstof bespaart gaat uw auto ook langer mee door minder slijtage aan transmissie, remmen en banden (zorg uiteraard dat deze onder voldoende spanning staan) onder andere.

 

Heeft u wel eens gehoord van een Multituningchip? Wilt u dat uw auto soepeler, comfortabeler en sneller rijdt? En tegelijkertijd dat u op het brandstof kunt besparen? Denk dan eens aan een Multituningchip. Op deze site vind u alle uitleg en tips met betrekking tot deze unieke chip.

 

3. Laat overbodig gewicht achterwege

U kunt onmogelijk uw vrouw of één van uw kinderen weg laten. Maar u kunt wel in de auto kijken of er geen overbodige gewichten in bijvoorbeeld uw auto liggen. En heeft u nog die dakkoffer op uw auto van de wintersport of zomervakantie van 6 maanden geleden dan bent u allesbehalve zuinig bezig.

Als uw auto in beweging is vangt deze een hoop wind. En een dakkoffer er nog eens bovenop…. Uw motor moet dat allemaal weer goedmaken die tegenwind. En men beweert zelfs dat een dakkoffer 50% meer weerstand biedt met de wind. Dus: ruim uw auto op en haal vooral die dakkoffer er af!

4. Tank gewone brandstof

Alle tankstationmerken hebben wel een “eigen speciale mengsel brandstof die zuiniger is voor de motor van uw auto”. Nou…..er is onderzoek naar gedaan en dat schijnt veelal mee te vallen. De verschillen zijn minimaal. Dus tank de gewone brandstof en niet de duurdere….het bespaart u een hoop geld.

Meestel auto’s zijn daarnaast zelfs gemaakt om met gewone brandstoffen te rijden zelfs diegenen waar men beweert dat die voor speciale (duurdere) brandstoffen gemaakt zijn. Maar kijk dit het allerbeste maar na in uw onderhoudsboekje om dit voor zekerheid te checken.

5. Voorkom rijden met een koude motor

Een koude motor verbrand meer. Dus naarmate u langer rijdt en de motor warmer wordt gaat uw auto ook minder verbruiken. U kunt dit wel zien als u veelal korte ritjes maakt in uw dorp of een weekend (zonder dakkoffer of teveel andere bagage) er op uit gaat naar een verre oord.

Een ander voordeel van het goed warmdraaien van de motor is dat de motor ook minder slijt en minder vervuild raakt. 

Dus als afsluiter om als tip aan u mee te geven is het verstandiger om enkele korte ritjes beter te combineren in één langere rit opdat de motor warm kan worden.