Goede voornemens?

Goede voornemens

Denken aan gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken of meer vrije tijd voor uzelf of gezin? Het zijn één van de vele voornemens waar u aan kunt denken voor het nieuwe jaar. Maar ook kijkt men vaak vooral naar de financiële kant van alles: hoe kan ik besparen en van sparen is het bruggetje snel gemaakt naar sparen.

(Be)sparen

Men wil vaak een financieel plaatje hebben dat goed is voor het geval er tegenslagen zijn (de auto gaat kapot, de wasmachine begeeft het etc). Maar ook meer inkomsten en een lagere maandlast zijn voor veel consumenten een reden om een centje apart te zetten. Ook omdat men verwacht in het nieuwe jaar ook juist weer grote uitgaven gaat verwachten waarvan een aantal onvoorziene. Wil men ook een extraatje voor het komend jaar dan gaat men ook nadenken over sparen voor vakantie of onderhoud aan de auto of woonhuis. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om te gaan sparen, er zijn ook heel wat Nederlanders die moeite verwachten in het nieuwe jaar om de eindjes aan elkaar te knopen.

Bezuinigingsposten

Uit onderzoek blijkt dat ruim drie kwart van de mensen voornemens hebben en met name willen bezuinigen om op die manier te kunnen sparen. Waar bezuinigt men dan het meest op:

  1. De boodschappen (25 procent)
  2. Energierekening (19 procent)
  3. Kleding (15 procent)
  4. Vakanties (14 procent)
  5. Besteding vrije tijd (13 procent)

Hoe bezuinigen?

Veelal gaat men meer op google kijken voor aanbiedingen en kortingen of bij prijsvergelijkers om te kijken waar de bezuinigingen te vinden zijn. Men gaat kijken of men ook bepaalde abonnementen kunnen opzeggen (krant, sportschool etc). Ook geeft men een deel van luxe leven op (door bijvoorbeeld te letten op de boodschappen of ook meer op de fiets dan de auto te pakken).

Samen delen

Natuurlijk koopt en verhandelt men graag consumentengoederen via bijvoorbeeld Marktplaats maar er zijn nog tal van andere legio manieren om te kunnen bezuinigen. Onderling delen van spullen en speelgoed door op die manier samen te werken en besparen kan al heel wat geldverkwisting schelen. Delen met bekenden blijkt daarin populairder te zijn dan het delen met onbekenden. Maar kijkt u zeker eens naar diverse alternatieven op het internet te vinden waar men gebruik kan maken van elkaars diensten.

Verzekeringen, banken en overige vaste lasten

Zeker ook de verzekeringen zijn kostenposten waar er bespaarmogelijkheden zijn. Men kan kijken welke verzekeringen overbodig zijn ofwel kunnen vergelijken waar men goedkoper uit is.

KORTOM:

Besparen levert meer mogelijkheden voor sparen op. Wat zijn uw voornemens en gaat u onder de loep nemen voor het nieuwe jaar om op te kunnen (be)sparen? Laat het ons graag weten, we zijn er zeer benieuwd naar!