Zorgpremie stijgt met gemiddeld €7,- per maand

Inmiddels zijn alle zorgpremies voor 2017 gepubliceerd en daaruit blijkt dat Minister Schippers daadwerkelijk mis zat met haar voorspelling (max rond €3,50 premiestijging per maand). Er zijn ook al hele Tweede Kamerdebatten over. En dit ook niet onterecht aangezien veel zorgverzekeraars een ruime reserve hebben.

DE STIJGINGEN:
Volgens het Zorgverzekering Informatie Centrum betaalt u gemiddeld €109,50 voor een basisverzekering. En dit betekent weer een stijging van ruim 7% ten opzichte van 2016. Dit alles het gevolg omdat zorgverzekeraars minder reserves hebben gebruikt om de zorgpremie te drukken.

DE HARDSTE STIJGERS:
Opmerkelijk zijn de stijgingen van de budgetpolissen ten opzichte van de natura-, restitutie- en combinatiepolissen. De Budgetpolissen worden namelijk gemiddeld 8% (€8,- per maand) duurder. Dit terwijl normaliter vooral de restitutiepolissen afgelopen jaren de hardste stijgers waren.

DE GOEDKOOPSTE EN DUURSTE:
Als goedkoopste polis is Zekur de meest scherpe polis voor 2017. (Budgetpolis voor €92). De restitutiepolis van Menzis gaat in 2017 maar liefst €122 kosten. Een verschil van toch wel weer €30,- per maand.

OVERSTAPPEN?
U kunt nog opzeggen tot 31 december 2016 en kunt tot 1 februari 2017 op zoek naar een andere verzekering. U heeft dus nog alle tijd. Vergelijken kan zeker gunstig zijn. Alhoewel de totale premieverschillen maximaal €360,- zijn (verschil Zekur-Menzis) kan vergelijk altijd gunstig voor u zijn.