18 Eenvoudige manieren voor extra inkomsten

Soms komt men net tekort qua inkomen en dan is het tijd om meer geld binnen te harken. Aan het eind van uw maand wilt u al uw lasten kunnen betalen en als het meezit nog een klein budget overhouden voor de leuke dingen.

Wij bieden u 18 manieren om extra geld binnen te halen. Uiteraard begrijpen we dat niet alle 18 manieren voor u van toepassing zijn, maar wie weet zitten er een aantal goede en nuttige tips voor u tussen:

1. Klop eens op de deur van uw werkgever

Veel mensen zijn bang om te gaan praten met hun werkgever. De drempel blijkt dan toch vaak hoger dan zou moeten zijn. Maar wie zegt dat uw werkgever op dit moment niet lacht om het feit dat u niet al eerder geweest bent? Het ergste dat uw baas kan zeggen is “Nee!”, maar wie weet gaat hij alsnog akkoord met uw vriendelijke verzoek of een salarisverhoging mogelijk is…

Let wel, u moet natuurlijk wel goed voorbereid ten ijs komen. Weet waar uw sterke punten liggen, wat anderen in deze branche verdienen in uw positie, uw meerwaarde voor het bedrijf en de door u behaalde resultaten. Let ook op uw timing want u moet natuurlijk aankloppen op het juiste moment dat u op goede voet staat met uw werkgever en dat u piekt in uw carriëre.

2. Zoek een nieuwe baan

Als punt 1 niet werkt moet u niet resoluut gaan voor punt 2. Voor veel mensen is dit sowieso moeilijk want men durft niet hun huidige baan en zekerheid zomaar te verlaten, want dan rijst de vraag: Wat krijgt u er voor terug. Vergeet het oude gezegde niet: nooit uw oude schoenen wegdoen voor u nieuwe heeft. Maar mogelijk zit u vast in uw huidige functie en zit er geen beweging in bij uw huidige werkgever? Zorg dat u gaat netwerken, schrijf u in bij Linkedin of diverse vacaturesites. Pimp uw CV op. Wie weet waar uw kansen liggen…..

3. Doe een boodschap of werk voor mensen

Waar liggen uw talenten? Er zijn diverse mogelijkheden om te kijken of u iets kunt voor andere mensen. Zie bijvoorbeeld de diverse briefjes bij supermarkten waar mensen hun diensten aanbieden. Mogelijk heeft u iets over het hoofd gezien wat uw talent is, maar nog niet gebruikt om hier geld bij te verdienen. Misschien kunt u muziekles aanbieden, maar ook klusjes doen zoals bijvoorbeeld de boodschappen of het huishouden. Op leuke websites als de onderstaande voorbeelden, worden regelmatig hulpjes gezocht en aangeboden.

  • Care.com (schoonmaken, oppassen, ouderzorg of andere klusjes)
  • Bij huiscleaning.nl verdien standaard vanaf € 11,00 per uur voor schoonmaken
  • Hulpstudent.nl ga als student aan de slag: hulp in de huishouding, tuinwerkzaamheden, oplossen van computerproblemen, oppasser, chauffeur of gewoon om boodschappen te doen voor iemand of gezelschap te houden.
  • Huishoudelijkehulp.nl een vereniging van hulpen die al meer dan 23 jaar bestaat

4. Geld verdienen met (offline) winkelen

Gaat u graag winkelen of komt u vaak in een supermarkt? Dan is het mogelijk om deze winkel eens op een andere manier te bezoeken. U kunt dan als mysteryshopper aan de gang. U werkt geheel zelfstandig en kunt opdrachten aannemen wanneer het u uitkomt. Als mysteryshopper bezoekt u de winkel en heeft u bepaalde opdrachten uit te voeren. Het kan zijn dat u de winkel zelf beoordeeld of het personeel. Na uw bezoek vult u een online vragenlijst in en stuurt deze door. Als dank voor uw werk ontvangt u hiervoor een vergoeding. Dit mysteryshoppen kan overigens op diverse manieren. Het kan ook zijn dat u vanuit huis moet werken. Dat u bijvoorbeeld een bedrijf moet bellen. Er zijn zélfs mysteryshop-opdrachten waar u eten moet laten bezorgen en deze moet beoordelen. U krijgt dan dus betaald om bijvoorbeeld een pizza te bestellen. De vergoeding voor een opdracht varieert van €5,00 tot €50,00. Soms moet u verplicht een aankoop doen in de winkel, uiteraard krijgt u dan het aankoopbedrag terug en moet u het bonnetje insturen.

5. Gebruik uw talenten om te verdienen

  • Fiverr.com is een Amerikaanse site waar men voor kleine bedragen een dienst aanbiedt of waar men vraagt om hulp. Elke kleine dienst dat u verricht verhoogd uw vergoeding en dat kan snel aardig oplopen. In Nederland kunt u eens kijken op Freelancer.nl of Hoofdkraan.nl. Er zijn vast meer sites, mocht u goede missen neem dan graag contact met ons op dan voegen wij deze sites toe.

6. Bijbaantje zoeken

Heeft u tijd over en vind het heerlijk om nog wat extra’s te doen? Dan kunt u op zoek naar een (extra) bijbaantje. U kunt bijvoorbeeld werken bij een klantenservice. Er zijn heel wat sites die bijbaantjes aanbieden. Wij noemen er hier een paar: Bijbaan.nl, Bijbanen.nl, scholierenwerk.nl. Houdt echter wel rekening met uw huidige contract bij uw werkgever of er bepaalde voorwaarden in staan waardoor men u toestemming moet geven voor een extra baantje.

7. Virtueel assistent worden

Er zijn veel werkgevers en zelfstandigen die alles zelf willen doen maar daardoor ook het overzicht verliezen. Tijd voor deze ondernemer om dan ook zaken uit handen te geven. Maar een (fulltime) werknemer betalen kunnen ze niet. Dán is het tijd dat zij op zoek gaan naar een virtueel assistent. Wat doet een virtueel assistent? Eigenlijk is dit een multifunctionele functie: een duizendpoot. Een virtueel assistent kan eigelijk alles overnemen wat de werkgever uit handen wil geven. Men kan het ook wel een secretaresse noemen die vanuit eigen huis opdrachten verwerkt. Het is eigenlijk ontelbaar en kan enorm divers zijn wat men zoekt: administratief, secretarieel, documentatie, database, HR ondersteuning, recruitment en marketing. Let wel dat in veel gevallen men ingeschreven moet staan als ZZP-er, omdat de uren ook gefactuurd moeten worden.

8. Verkopen op E-bay of Marktplaats

Hoeveel geld u hiermee verdient is afhankelijk van hetgeen u aanbiedt en de tijd die u hieraan besteedt. Toch zijn er heel wat mensen die slim extra geld verdienen door (tweedehands) spullen op deze sites aan te bieden.

9. Verkoop uw oude kleren

Misschien heeft u een kast vol kleren die u niet meer draagt? Er zijn mensen die hier zelfs een eigen (gratis) website voor openen. En afhankelijk datgene wat u aanbiedt kan het een leuke bijverdienste zijn.

10. Ga oppassen op honden

Er zijn ook websites waar men een oproep kan plaatsen voor een oppas voor hond of andere huisdieren. Heeft u een hart voor dieren en wilt u graag uw tijd invullen met oppassen dan kan dit best een aardig zakcentje opleveren. Kijk eens op Hondenoppas.nl of Pawshake.nl.

11. Freelance schrijven, bloggen of vloggen

Bloggen en vloggen is booming. Plaats uw vlog op Youtube en als u veel succes heeft dan kunt u er aardig wat geld aan verdienen. Zie als voorbeeld het megasucces van Enzo Knol. 

Voor het schrijven van artikelen zijn ook sites waar u via hen geld kunt verdienen. Wij geven u een aantal mogelijkheden: Foobie.nl, Infonu.nl, Grabbits.nl, Leerwiki.nl of  Artikeltjes.com.

12. Wordt chauffeur

Met enigszins tegenstrijdige verhalen is het ook mogelijkom met uw eigen auto geld te verdienen, door te gaan rijden als taxichauffeur. We hebben veel gehoord over Uber. Ook u kunt echter geld verdienen door als taxichauffeur met uw eigen auto personen te vervoeren van A naar B. Bekijk alle voorwaarden op Uber.nl.

13. Verhuur uw eigen auto

Wilt u wel uw auto inzetten, maar niet zelf in rijden? Dan is het mogelijk uw auto te verhuren. Particulieren huren uw auto voor één of meerdere dagen. Hierdoor kunt u, zeker als u uw auto weinig gebruikt, een behoorlijke pot geld verdienen.

Er zijn zelfs leasemaatschappijen waar u een leaseauto neemt, maar deze weer gebruikt om te verhuren. Zelfs zijn er particulieren die nog meer geld verdienen door deze auto te verhuren dan dat het leasebedrijf kost. Zeer zeker de moeite waard!

14. Bijles geven

Heel wat scholieren hebben hulp nodig bij het maken van huiswerk, je kunt hiervoor vergoedingen krijgen van 10 tot wel 30 euro per uur.

15. Doorverkopen van spullen op marktplaats

Het in de gaten houden van een bepaalde categorie op marktplaats zorgt ervoor dat je weet wat iets waard is. Als je een keer iets te goedkoop ziet staan, snel actie ondernemen en voor meer doorverkopen.

16. Websites maken of teksten schrijven voor website

Het ontwerpen van een website kan tegenwoordig iedereen en teksten schrijven al helemaal. Veel mensen vinden dit niet leuk en er zijn genoeg zzpers die dit liever uitbesteden. Via marktplaats of upwork kun je je hulp aanbieden.

17. Verhuur een kamer

Het is vrij eenvoudig om een kamer die je over hebt te verhuren en nog vrij lucratief ook. Via airbnb kan iedereen dit eenvoudig doen.
Geen kamer over? Overweeg om 2 kamers samen te voegen zodat je toch 1 kamer over hebt, Teveel spullen? Mooi, nog meer inkomsten via marktplaats!

18. Verkoop boeken die nog op de plank liggen

Via bol.com of marktplaats.nl kun je eenvoudig je boeken verkopen. Dit levert vrij eenvoudig een leuke cent op!