Besparen en sparen, de beste goede voornemens!

Goede voornemens

Gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken of meer vrije tijd voor uzelf en uw gezin? Het zijn aantal voorbeelden van de vele voornemens waar u aan kunt denken voor het nieuwe jaar. Vaak kijkt men ook naar het financiële plaatje: hoe kan ik besparen en van besparen is het bruggetje al snel gemaakt naar sparen.

(Be)sparen

Het liefst heeft men een financieel plaatje dat goed is voor het geval er tegenslagen zijn. Men verwacht wellicht in het nieuwe jaar grote uitgaven, waaronder een aantal onvoorziene (de auto gaat kapot, de wasmachine begeeft het et.c.). Wil men ook een extraatje voor het komend jaar hebben, dan gaat men nadenken over sparen. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om te gaan sparen, er zijn ook heel wat Nederlanders die moeite verwachten in het nieuwe jaar om de eindjes aan elkaar te knopen.

Bezuinigingsposten

Uit onderzoek blijkt dat ruim drie kwart van de mensen goede voornemens hebben en met name willen bezuinigen om op die manier te kunnen sparen. Waar bezuinigt men dan het meest op:

  1. De boodschappen (25 procent).
  2. Energierekening (19 procent).
  3. Kleding (15 procent).
  4. Vakanties (14 procent).
  5. Besteding vrije tijd (13 procent).

Hoe bezuinigen?

Veelal gaat men vaker op Google kijken voor aanbiedingen en kortingen of bij prijsvergelijkers om te kijken waar de bezuinigingen te vinden zijn. Men gaat kijken of men ook bepaalde abonnementen kan opzeggen (krant, tijdschrift, sportschool etc). Ook geeft men een deel van luxe op (door bijvoorbeeld te letten op de boodschappen of ook meer op de fiets te doen dan met de auto).

Samen delen

Natuurlijk koopt en verhandelt men graag consumentengoederen via bijvoorbeeld Marktplaats, maar er zijn nog tal van andere manieren om te kunnen bezuinigen. Onderling delen van spullen en speelgoed, dus door samen te werken en besparen, kan al heel wat geldverkwisting schelen. Delen met bekenden blijkt daarin populairder te zijn dan het delen met onbekenden. Maar kijkt u zeker eens naar de diverse mogelijkheden op het internet, waar men gebruik kan maken van elkaars diensten.

Verzekeringen, banken en overige vaste lasten

Zeker ook de verzekeringen zijn kostenposten waar er bespaarmogelijkheden zijn! Men kan kijken welke verzekeringen overbodig zijn of vergelijken waar men goedkoper uit is.

KORTOM:

Besparen levert meer mogelijkheden voor sparen op! Wat zijn uw goede voornemens en gaat u onder de loep nemen waar u het nieuwe jaar op kunt (be)sparen? Laat het ons weten, we zijn er zeer benieuwd naar!