Meer speelgoed voor minder geld

Op speelgoed voor de kinderen is wel degelijk enorm veel te besparen. Wanneer u voor uw kind iets van speelgoed wilt aanschaffen, kijk dan eerst online. Daar zijn namelijk alle folders te vinden, zodat u makkelijk kunt vergelijken. Of ga na een vergelijkingswebsite als Listi.nl, waar u koopt bij de goedkoopste aanbieders en ze ook nog eens van tijd tot tijd cashback-acties hebben. Op marktplaats, ebay en bepaalde facebook groepen wordt heel veel speelgoed, ook nieuw, aangeboden. Op facebook zijn bepaalde groepen die doen in win-acties waaraan ook u mee kunt doen. Een hele goede tip is het zoeken naar een kortingscode op internet. Dit is om kopers te triggeren de aankoop bij een bepaalde winkel te doen. U zoekt op de naam van het speelgoed in combinatie met de term ‘korting’ en u vindt met regelmaat precies die korting waar u naar op zoek was. Het loont dus zeer zeker de moeite om dit deze mogelijkheden op het internet te bekijken.

Verwen uw kinderen tussendoor niet met nieuw speelgoed.

Buiten internet zijn er een aantal dingen waarop u kunt letten. Bezoek vaker rommelmarkten en kringloopwinkels, hier wordt meestal veel speelgoed tegen zachte prijsjes aangeboden. Hier kunt u ook nog eens afdingen! De speelotheek is ook een mogelijkheid. Hier leent u speelgoed, zoals u bij de bibliotheek boeken leent. In de aanbieding kopen, niet vlak voor de feestdagen levert ook een aanzienlijke besparing op. Heeft u speelgoed liggen wat niet of nauwelijks nog wordt gebruikt? Verkoop het en gebruik de opbrengst voor iets anders.

De meest simpele tips zijn om te beginnen: bewaar niet al het speelgoed beneden, maar wissel het van tijd tot tijd met dat wat op zolder staat. Dit houdt het speelgoed leuk. Kijk eens wat van uw eigen speelgoed bij uw ouders op zolder staat. Dat is de makkelijkste besparing die er is. Wanneer u meerdere dingen tegelijk aanschaft, kunt u het beste een flink aantal dingen aan de kant leggen. Zo kunt u uw kind vaker met iets blij maken, een kind is tenslotte altijd snel uitgekeken op een stuk speelgoed. Misschien zijn er kinderen in uw buurt, zodat het wellicht mogelijk is om onderling speelgoed te ruilen. De belangrijkste en simpelste bespaartip is: wat u ook doet ga absoluut niet in elke blije blik van uw kind mee! Want kinderen, vooral jonge kinderen, hebben geen idee wat iets kost.