Voorkom die hoge dierenartskosten en verzeker uw huisdier(en)!

Het is flink schrikken als uw hond of kat een ziekte of verwonding heeft en er wellicht zelfs sprake is van een plotselinge operatie. De kosten hiervoor kunnen op zo’n moment enorm oplopen. Veel honden en katten in Nederland zijn niet verzekerd en niet iedereen heeft geluk dat het altijd goed gaat. Een huisdierenverzekering biedt een goede dekking tegen hoge dierenartskosten. Voor de medische behandeling van honden en katten is steeds meer mogelijk, terwijl de kosten van dierenartsen behoorlijk sterk zijn gestegen. Daarom kiezen steeds meer honden-en katteneigenaren voor een huisdierenverzekering. Zo staat u niet los van grote verrassingen, maar absoluut wel van de kosten die daar bij horen.

Uw huisdier is goed verzekerd met bijvoorbeeld een ziektekostenpakket van de OHRA Huisdierenverzekering. Veelvoorkomende behandelingen bij de dierenarts vallen onder deze dekking.

Wat is verzekerd met de huisdierenverzekering?
* Medicijnen (in Nederland geregistreerd) voorgeschreven door de dierenarts.
* In de meeste gevallen het consult van de dierenarts. Uitgezonderd zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse controle en het consult van het chippen.
* Behandeling na doorverwijzing naar een andere dierenarts of dierenspecialist.
* Medisch noodzakelijke behandeling, opname en verzorging in dierenkliniek, ook de operatie, verpleging en de narcose.
* Hulpmiddelen, bijvoorbeeld verbandmiddelen.
* Onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting en een elektrocardiogram (ECG).