Leer uw kinderen omgaan met geld en bespaar flink

Hoewel er vele diverse samenlevingsvormen zijn, zijn gezinnen (vader, moeder en kinderen) nog altijd de hoeksteen van de Nederlandse samenleving.

De kinderen binnen deze gezinnen slokken een groot deel van het budget op en dat is al vanaf dat ze baby zijn. Natuurlijk gaat het daarbij niet alleen om voeding maar ook voor kinderopvang of als ze willen spelen met speelgoed. Voor uw kind de deur uitgaat moet u uitgaan van een kostenplaatje van een ton per kind alhoewel dit veelal inkomensafhankelijk is en dus geen echt eenduidig bedrag aan te geven is. Maar ook hier zijn er diverse bespaarmogelijkheden op een rij te zetten.

Uw kinderen komen op een leeftijd dat ze graag beschikken over kleed- cq zakgeld. Op deze manier leert u ze al op jonge leeftijd om te gaan met geld. Eenmaal ze ouder worden kunt u daarentegen ook denken dat als ze studeren/werken en thuis wonen om kostgeld te betalen. Uw kinderen kunnen namelijk naast studeren ook bijverdienen. Ofwel dat ze in hun vrije tijd of zomervakantie vakantiewerk doen.

Bent u niet meer bij elkaar maar wel onderhoudsplichtig voor uw kinderen. Bekijk eens wat er geregeld is omtrent alimentatie.

Bekijk eens een aantal mogelijkheden om op te letten waar u op kunt besparen of waar u recht op heeft!