Besparen op de verzekering van uw voertuig

De verzekering voor auto, boot, motorfiets etc.

De verzekeringen voor onder andere de auto, boot of motor zijn niet eenvoudig te selecteren, maar er zijn wel opmerkelijke verschillen tussen de maatschappijen. Soms kan het aantrekkelijk zijn eens te veranderen van maatschappij. Maar kijk niet alleen naar prijs maar vooral ook naar de verschillen tussen onderlinge kwaliteiten. Vergelijk ook altijd dezelfde pakketten in uw verzekering van uw voertuig. Soms kan de service van de ene verder reiken dan de ander en dat kan in kosten ook verschil maken.

En iedere maatschappij hanteert eigen criteria ten aanzien van de kilometers die u rijdt, schadevrije jaren, en leeftijd klasse. Soms zijn het heel kleine verschillen, bijvoorbeeld of u als man of vrouw het voertuig op naam heeft staan.

Bij vergeleken verzekeraars blijkt dat mensen met hetzelfde lage aantal kilometers soms meer betalen bij de ene maatschappij dan bij de andere. Maar dezelfde verzekeringsmaatschappij kan voor bestuurders die veel rijden een hoger tarief hanteren, terwijl ze goedkoper waren bij degene die weinig kilometers rijden in verhouding met anderen.

Het loont dus goed te kijken en op te letten in de grote verschillen en let op het volgende:

  • Hanteer zeker dezelfde informatie in de verzekering bij aanvraag
  • Zorg dat u eerst het pakket samenstelt naar wens voor u een verzekering aanvraagt
  • Vergelijk kilometers en schade vrije jaren en leeftijd
  • Kijk ook naar bereikbaarheid en service en naam van de maatschappij
  • Informeer naar ervaringen, dus mond tot mond reclame
  • Verschillen in betalingen zoals termijnen en eventuele verschillen
  • Service pakket
  • Evt. aanvullende verzekeringen als inzittende of glas, brand of diefstal

Soms kan het zijn dat ergens een verzekering duurder lijkt, maar de bijkomende pakketten goedkoper zijn. Onthoudt dat verzekeringen ergens in de lengte of breedte vaak compenseren in prijs. Mensen die bijvoorbeeld een compleet pakket nemen kunnen goedkoper uit zijn, vergelijk de standaard w.a.-verzekering. Neem vooral de tijd voordat uw oude verzekering afloopt, om deze eens goed te vergelijken in de samengestelde pakketten.

Verzeker u er ook van dat een trouwe klant van een verzekeringsmaatschappij een no claim opbouwt, waar de voorgeschiedenis bekend is. Wisselen kan financieel aantrekkelijk zijn, maar verzeker u altijd van kwaliteit van de verzekering en service!