Brandstof vergelijken levert een flinke jaarlijkse besparing op

Vergelijken van brandstoffen

De accijnzen op benzine, diesel en lpg zijn ook dit jaar weer opnieuw verhoogd. Het gaat weliswaar om minimale verhogingen (twee tienden cent per liter brandstof). Deze verhoging is gebaseerd op een jaarlijkse automatische inflatiecorrectie welke in de wet vastgelegd is. Voor de staatskas is het interessant, u als consument voelt er eigenlijk weinig van per tankbeurt.

Toch heeft u als consument de mogelijkheid om alsnog goedkoper uit te zijn met uw brandstof door te blijven vergelijken. U kunt hiervoor de tankstations langsrijden maar ook vanuit eigen huis kunt u kijken waar de prijzen wat gunstiger liggen.

Een aantal sites waar u kunt zoeken naar tankstations:

1 Athlon Car Lease
2 www.brandstofprijzen.nl
3 Tankwijzer.com
4 United Consumers
5 Goedkooptanken.nu
6 Tankwijzer.nl

Verschil kwaliteit brandstoffen?

Er zijn diverse beweringen dat er kwaliteitverschillen zouden zijn tussen de diverse brandstoffen bij de tankstations. Echter zou dit verschil minimaal zijn. Wilt u hier iets meer over weten verwijzen wij u naar een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde van 2010.

Is leegrijden van uw tank verstandig?

Het antwoord is simpelweg: Nee! Leegrijden is niet goed voor de druk van de brandstofpomp en dat geld voor zowel bij diesels als benzinevoertuigen. Leegrijden tot je stilvalt is slecht omdat de motor vlak voor het stilvallen slecht loopt en je echt de laatste druppel door het systeem jaagt. De brandstof wordt enorm verwarmd en bij auto’s van 15 jaar en jonger is dat niet goed voor de (hoge druk) brandstofpomp (zowel diesel als benzine). Hierdoor koelt de brandstofpomp niet voldoende met als gevolg dat er slijtage plaatsvindt in de pomp zelf.

Laatste korte bespaartips:

  • Bij koude motor = rustig aan doen
  • Parkeer uw auto in parkeerrichting
  • Kijk wat er overbodig aanwezig is in uw auto (minder gewicht = minder verbruik)
  • Korte afstanden? Pak de fiets of anders combineer uw ritjes
  • Start uw motor pas als u daadwerkelijk wil gaan rijden
  • Check regelmatig uw bandenspanning
  • Heeft uw auto cruisecontrol maak hier gebruik van (constante snelheid)
 • Een airco is lekker (zeker bij warm zomerweer), maar verhoogd ook uw brandstofverbruik