Dagje uit, plezier en besparen gaat uitstekend samen!

Op vakanties en dagjes uit valt heel wat te besparen. Zo zijn er ook tal van uitjes waar u niets voor hoeft te betalen. Bedenk bijvoorbeeld een dagje naar het park, een wandeling door het bos of de duinen of een dagje naar het strand. Bekijk in de supermarktfolder welke lekkere dingen er in de aanbieding zijn en neem deze mee voor een heuse picknick. Neem verder nog wat spelletjes mee zoals bijvoorbeeld een bal of een vlieger.

En gaat u alsnog naar een park waar betaald moet worden? Vaak zijn er diverse spaaracties via winkels voor kortingen op attractieparken of dierentuin. Ga je alsnog ook naar een park waarvoor betaald moet worden kijk dan eens op uitmetkorting.nl. Neem ook bij een bezoek aan een pretpark zelf wat (extra lekkere) broodjes mee en drinken. Op de kosten voor de zomervakanties kunt u ook op vele manieren bezuinigen. Via internet kunt goedkope zonvakanties met elkaar vergelijken. U kunt een woningruil overwegen. U kunt ook vakantie bij huis vieren en dan gebruik maken van de bovenvermelde tips voor de dagjes uit.

Geld besparen en tijd besparen voor uw dagje pretpark of dierentuin:

Tip 1: ga op tijd naar het park! Want zeker die eerste uurtjes in park zijn de rustigste. Probeer in die uurtjes de populairste attracties te doen, dat scheelt veel wachttijd. Kijk wel even op de plattegrond welke attracties al open zijn; sommige attracties blijven nog een tijdje dicht nadat het park geopend is.

Tip 2: achteraan beginnen! Let u maar eens op: de meeste bezoekers gaan gelijk bij de eerste attractie met z’n allen naar binnen. Gaat u echter gelijk naar achteren dan heeft u minder wachttijd.

Tip 3: maak een rondje om of boven het park. Bent u nieuw in het park en wilt snel een goed overzicht krijgen van het park kunt u eerst een tochtje maken met een treintje bijvoorbeeld of naar een attractie dat omhoog gaat zodat u het park kan overzien. U kunt dan gelijk bekijken welke attracties u het eerste wil doen.

Tip 4: hou de plattegrond of de app erbij. Dit maakt natuurlijk tip 3 een beetje overbodig want veel pretparken gaan met de tijd mee met een app en uiteraard kun je ook wel weer vaak plattegrondjes kopen (maar waarom kopen….spaar die centjes lekker uit als het kan). Heel handig om uw dag te plannen.

Tip 5: bekijk de wachttijden. Er zijn parken waarbij borden staan met de actuele wachttijden. In sommige gevallen hebben ze ook een app zo uitgebreid waarin dit te zien is. Hierdoor kunt u ook weer goed bekijken welke attracties u wel kunt doen en welke beter over te slaan.

Tip 6: zoek een passend park. Niet elk park is geschikt voor iedereen binnen het gezin. Met kleine kinderen hoeft u geen spectaculaire rollercoaster in. En houden uw kinderen juist van dieren dan zou een dagje dierentuin misschien geschikter zijn.

Tip 7: neem een poncho of een paraplu mee. We leven in een land waar opeens een vervelend buitje over kan komen. Neem dus altijd iets van een poncho of paraplu mee. Moet u deze in het park kopen dan kost u dat weer een aardige duit.

Tip 8: als u de ander kwijtraakt. Vervelend en het kost u tijd als u elkaar kwijt bent. Zorg dus daarom dat u goede afspraken maakt waar dat u elkaar ontmoet indien u elkaar kwijt raakt. U kunt uw kleine kind ook voorzien van een armbandje met naam en telefoonnummers.

Tip 9: probeer een stoeltje vooraf uit. Zeker indien u wat langer bent of wat voller van postuur kán het handig zijn om te weten of u ook in het stoeltje past. Let dan even op eventuele aanwijzingen op het bord en voorkom teleurstellingen!

Tip 10: entreekaartjes vooraf bestellen. Op veel sites van parken kunt u vooraf de kaartjes kopen. U bespaart tijd aan de kasse én u bestelt de tickets veelal voor een lagere prijs. Met een thuis uitgeprint ticket loop je zo door naar de ingang! Daarnaast zijn er ook veel supermarkten waar u kunt sparen voor (extra) korting.

Kijk voor kortingen op Dagtickets.nl. Daar vind u altijd leuke bestemmingen met korting. U bestelt de tickets online en ontvangt deze ook vrijwel direct in uw mailbox.

Op zoek naar een voordelig dagje uit in de meivakantie? Dit is de top 5 van de goedkoopste attractieparken op Dagtickets.nl:
1. Plopsa Indoor (Coevorden en Hasselt) (€ 16,00)
2. Attractiepark Duinrell en Avonturenpark Hellendoorn (€ 16,50)
3. Attractiepark Slagharen (vanaf € 16,70)
4. Plopsa Coo (€ 18,50)
5. Kernie’s Familiepark Kalkar (€ 19,50)